Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jan Kraus hodnotí výsledek voleb: To nikdo v Evropě nemá, bude to karneval

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha – Moderátor a bavič Jan Kraus ve své show nemohl opomenout volby a především jejich výsledek. Podle něj teď Češi mají to, co nikde jinde v Evropě není. Naznačil také, jak by mohl vypadat průnik programů některých stran ve Sněmovně.

Kraus se na úvod omluvil, publiku, že muselo déle čekat na pouštění dovnitř. „My jsme dělali nové uspořádání sedadel. Sedadla zprava jsme dávali doleva a zleva doprava. A ty uprostřed jsme vyházeli,“ uvedl s odkazem na volby.

Zmínil také anketu, kterou udělal prostřednictvím mobilní aplikace. „Ptal jsem se, jak jste spokojeni s výsledkem voleb. Hlasovalo 1549 lidí, 22 procent ano, 74 procent ne, 4 procenta neví. Díval jsem se, jak je to v Německu – tam 66 procent je nespojeno a těch 'nevím' je tam možná ještě víc,“ porovnal čísla z obou zemí.

Podle něj je to podobné, jako když se volí Miss. „Jakmile zvolí Miss, hned se ozve: 'Tuhle? No, to snad ne! Ta druhá nebo třetí byla hezčí.' A s politickýma volbama je to podobný. Zatím nic neděje, ale folklór bude velikej, máme bohaté obsazení, je tam devět stran a myslím, že nikdy nezapomeneme na to, co zažijeme, protože je to pestrý a bude to karneval. Podívejte se, co se děje v Evropě, řádí tu rasismus, strach z emigrantů, uprchlíků a tak dál. Podívejte se na tu hrdou českou odpověď – Slovák, Japonec a Pirát,“ okomentoval výsledky voleb Kraus.

„To je odpověď, to nemá nikdo. A když se mluví o tom, jak se prolínají programy, no tak si pojďme toto trio vyzkoušet, kdyby se prolnulo. Slovák-Babiš zařídí blahobyt, to je hotový. Japonec se postará, aby se sem nikdo další nedostal, takže to bude jen pro nás. A Piráti, ti dovolí marihuanu, takže si pak zahulíme na oslavu,“ shrnul vše Kraus.

Témata:  Jan Kraus volby 2017

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy