Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura dá ve volbách hlas Zemanovi. Ocenil jeho odpor k migrantům a islamizaci

Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Foto: Facebook

Praha - Předseda hnutí SPD Tomio Okamura bude v prezidentských volbách hlasovat pro současnou hlavu státu Miloše Zemana. Ocenil jeho postoj k prvkům přímé demokracie a názory ohledně současné migrační vlny.

"Prezidentem České republiky musí být vlastenec odmítající další demontáž suverenity České republiky a důsledně odmítající nelegální migraci, a vůbec migraci v rámci současné migrační vlny, a islamizaci společnosti. Prezidentem musí být člověk hájící zájmy naší země a nesmiřitelný bojovník s mezinárodním terorismem," řekl dnes Okamura.

Ocenil také Zemanův postoj k přímé volbě politiků nebo k zákonu o referendu. Uvedl přitom, že Zemanovo vystupování v uplynulém mandátu potvrdilo správnost toho, že se prezident volí přímo.

O blízkosti Zemana k SPD se spekulovalo už delší dobu, loni prezident vystoupil na sjezdu SPD, když se předtím ve stejném roce neúčastnil vrcholného zasedání žádné jiné strany.

Témata:  Tomio Okamura Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy