Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novela o regulaci reklamy v podnicích nepošla Sněmovnou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Sněmovna zamítla novelu o regulaci reklamy. Obce tak nebudou moct zakázat restauracím a obchodům, aby svou nabídku propagovaly pouze v cizím jazyce.

Pokud se někomu nebude líbit, že nabídka je v pouze v cizím jazyce, můžou lidé reagovat tak, že příslušný podnik nenavšítíví, řekl Ivan Pilný (ANO).

Skupina poslanců z TOP 09 a Starostů, hnutí ANO a ČSSD chtěla návrhem řešit problém příhraničních měst nebo velkých měst, v nichž je reklama a nabídka místních podniků často cílena jen na zahraniční turisty. Jako příklad tvůrci novely uváděli Karlovy Vary.

Proti novele se ale postavili ostatní členové dolní komory v čele s ODS. Podle předsedy jejích poslanců Zbyňka Stanjury návrh představuje "zcela zbytečný byrokratický zásah do podnikání".

Témata:  obce reklamy Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky restaurace

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy