Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společné foto s Kajínkem? Ostravští policisté vyvázli jen napomenutím

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Foto: Tomáš Soukup / INCORP images

Ostrava - Policisté, kteří se v Ostravě vyfotili s Jiřím Kajínkem, nakonec vyvázli jen s písemným napomenutím. Fotografie vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Omilostněný vrah tam u služebního vozu policie zapózoval se třemi ozbrojenými policisty. Snímek se následně rozšířil na sociálních sítích.

Počínání policistů už na jaře jejich nadřízení odsoudili a označili ho za ohrožení profesní cti.

"Ředitel Městského ředitelství policie Ostrava v rámci neveřejného řízení ve věcech služebního poměru uznal vinnými z kázeňského přestupku tři policisty a uložil jim kázeňský trest dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Rozhodnutí jsou pravomocná," uvedla už dříve mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

"Jednalo se konkrétně u všech tří policistů o uložení kázeňského trestu písemné napomenutí," je uvedeno nyní v textu, který policie zveřejnila na webu.

Kajínek byl odsouzen 23. června 1998 na doživotí za to, že v roce 1993 zastřelil podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše, druhý osobní strážce střelbu přežil. Žádost o obnovu procesu zamítly vrchní i Ústavní soud. Prezident Miloš Zeman loni udělil Kajínkovi podmíněnou milost.

Témata:  Jiří Kajínek Policie ČR Ostrava

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy