Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Starosta Prahy 10 Novák vystoupil z ČSSD, na podzim bude kandidovat za jiné hnutí

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vladimír Novák, který od roku 2016 vede radnici Prahy 10, vystoupil z ČSSD. V komunální politice hodlá pokračovat, na podzim plánuje kandidovat na magistrát na kandidátce hnutí Starostové pro Prahu.

"Strana ztratila dynamiku, nevyslyšela poslední vzkaz od voličů, nešla do opozičních lavic a neprovádí svou revitalizaci. Nyní pouze řeší, kdo bude mít jaké ministerstvo, například medializovaný případ Miroslava Pocheho," uvedl Novák. Starostou Prahy 10 je od poloviny roku 2016, kdy se rozpadla původní koalice pod vedením Radmily Kleslové (ANO). 

Hnutí Starostové pro Prahu tento týden oficiálně představilo svou kandidátku. Podle mluvčího hnutí Jiřího Wolfa bude Novák kandidovat na magistrát z desátého místa.

Na čelních místech kandidátky hnutí jsou i jiní politici, kteří v poslední době vystoupili ze svých původních stran. Jde o Jiřího Nouzu a Vladislavu Hujovou, kteří opustili TOP 09, a Ivanu Cabrnochovou, která vystoupila ze Strany zelených. 

Volby se budou letos konat 5. a 6. října. Vedle voleb na magistrát a do zastupitelstev městských částí budou voliči rozhodovat také o části pražských senátorů. Senátní volby se uskuteční v Praze 2, Praze 4, Praze 8 a Praze 12.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Praha Komunální volby

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy