Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová se snaží zaujmout stanoviska k migraci, politiky ale nepřesvědčila

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Berlín - Stanovisko k problematice migrace a terorismu, které ve čtvrtek přednesla kancléřka Angela Merkelová, řadu německých politiků nepřesvědčilo.

Nesouhlas dnes dalo najevo především vedení Křesťansko-sociální unie (CSU), sesterské strany Křesťanskodemokratické unie (CDU), jejíž šéfkou Merkelová je.

"Mně osobně to včera (ve čtvrtek) nepřesvědčilo," prohlásil bavorský ministr financí Markus Söder. Kancléřku přitom také nepřímo označil za naivní. Podle agentury DPA se Söderovo stanovisko do značné míry shoduje s názorem šéfa CSU a bavorského premiéra Horsta Seehofera.

Merkelová na čtvrteční tiskové konferenci opět trvala na svém optimistickém přesvědčení, že Německo dopady migrace a současných teroristických útoků zvládne. Představila mimo jiné devítibodový plán, který má v zemi zajistit větší bezpečnost, včetně například systému včasného varování proti radikalizaci.

Témata:  Angela Merkelová Německo terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.