Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U břehů Indonésie se potopila loď s migračními dělníky, počet obětí stoupá

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Jakarta - Záchranná operace po ztroskotání přeplněné lodi s migračními dělníky u břehů Indonésie pokračuje, počet obětí vzrostl už na nejméně 38. Po dalších se pátrá.

Na palubě bylo celkem 101 lidí, z nichž 39 se podařilo z moře zachránit. Akci podle šéfa pátracího týmu komplikuje silný vítr a velké vlny.

Neštěstí se odehrálo ve středu nedaleko indonéského ostrova Batam, kde přetížené plavidlo narazilo do útesu a následně kleslo ke dnu. Úřady mají podezření, že cesta byla zorganizovaná nelegálně.

Podobné lodní nehody nejsou v oblasti indonéských ostrovů nijak výjimečné. Jedna z největších tragédií se stala v roce 2009, kdy u ostrova Sulawesi zemřelo přes 330 lidí.

Témata:  lodní nehody Indonésie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy