Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V metru v Los Angeles dnes hrozí teroristický útok

Los Angeles
Los Angeles
Foto: Pixabay

Los Angeles - Policie v kalifornském Los Angeles má dnes pohotovost. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) totiž od bezpečnostních složek blíže neupřesněné země obdržel varování před teroristickým útokem v metru. Riziko se týká červené linky metra, která spojuje centrum nejlidnatějšího kalifornského města s předměstím North Hollywood.

Na tiskové konferenci v pondělí večer (v noci na dnešek SEČ) to oznámila losangeleská policie. "Hrozba je bezprostřední, je velmi konkrétní," oznámil losangeleský policejní náčelník Charlie Beck. "Hodnověrnost ale stále čeká na ověření," dodal.

Policie v blíže neupřesněné zemi obdržela telefonát o tom, že se dnes odehraje útok ve stanici Universal City/Studio City, která obsluhuje hollywoodské filmové ateliéry. Zmíněná cizí policie pak vyrozuměla americké kolegy.

Americké úřady ujišťují o tom, že situace je pod kontrolou. Starosta města Eric Garcetti dnes pojede metrem ze stanice Universal City, aby ukázal důvěru v bezpečnost MHD.

Témata:  terorismus Los Angeles

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy