Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se zastal Ruska: Tajné služby nemají důkaz, že by hackerské útoky ovlivnily volby

Donald Trump láká voliče
Donald Trump láká voliče
Foto: YouTube

Washington - Politickou scénou v USA nyní otřásá oznámení tajných služeb, že Rusko ovlivnilo výsledky amerických prezidentských voleb, které se konaly 8. listopadu 2016. Jejich vítěz, Donald Trump, ale tvrdí, že nemají žádný důkaz.

Americké tajné služby v pátek uvedly, že kybernetický boj ovlivňující kampaň před volbami i volby samotné nařídil ruský prezident Vladimir Putin. Cílem této snahy bylo prý podkopat demokratický proces v zemi a pošpinit demokratickou kandidátku na prezidenta Hillary Clintonovou.

"Tajné služby uvedly velmi jasně, že není absolutně žádný důkaz o tom, že by hackrské útoky ovlivnily výsledky voleb. Hlasovací stroje nebyly dotčeny!" napsal Trump na twitteru.

"Jediný důvod, proč se pořád diskutuje o napadení počítačů DNC (vedení demokratů), je, že porážka demokratů byla tak velká, že jsou ve velkých rozpacích," dodal.

Témata:  Donald Trump volby v USA Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy