Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba ve Francii: Při Hollandeově projevu zakopl policista, zranil dva lidi

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Paříž - Francouzská policie vyšetřuje incident, který se stal během dnešní návštěvy prezidenta Françoise Hollandea ve Villognon na jihozápadě země.

Zřejmě náhodný výstřel ze zbraně elitního střelce zranil dva civilisty. Na místě byli ošetřeni a následně převezeni do nemocnice, uvedl server Charentelibre.fr.

Prezident byl zrovna uprostřed projevu, když se ozval výstřel, který ohromil celý sál. "Doufám, že to není nic vážného," poznamenal prezident, který ve Villognon otvíral novou trať pro rychlovlaky.

"Rána vyšla ze zbraně elitního střelce ze zvláštní jednotky četnictva, který byl poslán na střechu asi 100 metrů od místa, kde prezident přednášel projev. Zbraň vystřelila nešťastnou náhodou, když střelec měnil pozici," citoval server místního prefekta.

Témata:  François Hollande Francie střelba ve Francii policie Francie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy