Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turistku z Nového Zélandu zabil zášleh motoru letadla

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Philipsburg - Oblíbená atrakce turistů na ostrově Sint Marteen se stala osudnou novozélandské turistce (57), kterou zabil motor letadla startujícího jen několik desítek metrů od místní pláže.

Podle policie se žena vydala k plotu letiště, aby pozorovala stroj, ale prudký zášleh horkého vzduchu z jednoho z motorů ji srazil k zemi. Zemřela po převozu do nemocnice.

Letiště na tomto ostrově patřícím pod nizozemskou správu je vyhlášeným cílem turistů požizujících si selfie s přistávajícími letadly těsně nad hlavami.

Na sociálních sítích kolují desítky videí s touto adrenalinovou zábavou. Podle policie však na rizika upozorňují varovné cedule umístěné v okolí pláže i letiště.

Témata:  letectví a letadla turisté úmrtí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy