Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Chorvatsku zemřel turista z Čech. Zabil ho padající beton

Chorvatsko
Chorvatsko
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Záhřeb - V chorvatském letovisku Opatija v úterý zemřel šestačtyřicetiletý Čech poté, co na něj spadl 200 kilogramů těžký kus betonového zábradlí.

Policie neštěstí vyšetřuje jako nešťastnou náhodu. Informoval o tom dnes chorvatský zpravodajský web Jutarnji Vijesti.

Muž zemřel na následky četných zranění, které utrpěl poté, co na něj spadlo těžké betonové zábradlí. Chorvatská policie dnes uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu a vyloučila, že by byl spáchán trestný čin. Přesné okolnosti neštěstí se však stále vyšetřují.

Vedení hotelu Belvedere v tiskovém prohlášení Čecha víceméně obvinilo z toho, že si smrt přivodil vlastní vinou. "Podle zatím dostupných informací si host na balkóně uvázal improvizovanou houpačku z provazů a plátna, na které měl v úmyslu se houpat.

Poté na houpačku buď skočil, spadl, nebo někdo skočil na něj a z nějakého důvodu byl tlak tak silný, že to strhlo betonové zábradlí balkónu, které mu spadlo na hlavu. Muž byl na místě mrtev," uvedlo vedení hotelu.

Témata:  Chorvatsko Češi úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy