Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii byl dopaden muž, který se přiznal k úmyslnému zakládání požárů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Paříž - Ve Francii začalo vyšetřování úmyslného založení několika požárů, které postihly jih země od května do června. Hlavním podezřelým je devatenáctiletý mladík, který se přiznal k založení asi deseti ohňů

Při těchto požárech shořelo 100 hektarů porostu, zničena byla také desítka aut. Pokud bude muž usvědčen, hrozí mu podle francouzských soudních zdrojů až 15 let vězení.

Server LaProvence uvedl, že vyšetřovaný je podezřelý ze založení celkem 16 požárů v období mezi 25. květnem a 24. červnem. Přiznal se jen k části z nich. Ráno byl předveden před prokurátora v Aix-en-Provence.

Plameny, které má údajně na svědomí tento mladík, pustošily oblasti v okolí Istres a Fos-sur-mer, jež se nacházejí západně od Marseille. Do pátrání po pyromanovi byly nasazeny čtyři desítky vyšetřovatelů.

Server France Bleu Provence napsal, že dopadeného muže zjevně oheň fascinuje. Obešel se jen s jedním zapalovačem a dělalo mu potěšení sledovat, jak záchranáři a hasiči s ohněm bojují.

Témata:  Francie hasiči

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy