Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto z útoku v Barceloně bylo před týdnem v Paříži, píše španělský tisk

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Barcelona - Dle informací listu Le Parisien byl jeden z automobilů použitých při útocích ve Španělsku zachycen minulý týden na bezpečnostní kameře v Paříži.

Toto černé audi bylo použito v pátek ve španělském městě Cambrils a zabilo jednu ženu.

Při útoku zasahovala policie a zastřelila pět mužů, kteří měli na sobě makety sebevražedných vest. Narazili autem do chodců a když se převrátilo, vyběhli ven a zaútočili noži.

Le Parisien bez uvedení zdroje napsal, že toto audi zachytila kamera před týdnem v Paříži. Francouzští vyšetřovatelé zatím neodhalili spojení mezi Francií a buňkou, která operovala ve Španělsku. Je možné, že auto Francií jenom projíždělo.

Ve Španělsku se stále pátrá po řidiči dodávky, jež zabíjela v Barceloně. Je za něj pokládán Maročan Younes Abouyaaquoub (22). Nevylučuje se, že se dostal přes hranici do Francie.

Témata:  Paříž Francie Španělsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy