Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet mrtvých po záplavách v Asii stoupá, přesáhl 700

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Záplavy v jižní Asii způsobené monzunovými dešti si vyžádaly už přes 700 mrtvých a přes milion lidí muselo kvůli stoupající vodní hladině opustit své domovy.

Ještě v sobotu se hovořilo o 600 obětech, ale indické a bangladéšské úřady nalezly ve svých zemích v neděli další mrtvé.

V Bangladéši již zemřelo nejméně 115 lidí a ohroženo jich je asi šest milionů. V Nepálu, který hlásí 135 mrtvých, záplavy ohrožují nejméně pětinu obyvatelstva. Letos jsou zde podle OSN nejhorší za posledních 15 let.

V Indii byly živlem zasaženy celkem čtyři zdejší státy. Ve státě Bihár sousedícím s Nepálem zahynulo 205 lidí, na 400.000 jich muselo hledat útočiště v záchranných táborech.

Řádění živlu bylo v této oblasti nejhorší od roku 2008, do záchranných prací bylo nasazeno 10.000 záchranářů a vojáků. Záplavy zde ohrozily deset milionů lidí. Sousední stát Uttarpradéš hlásí 69 mrtvých a dva miliony zasažených záplavami.

Témata:  povodně v Indii Nepál Bangladéš povodně

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy