Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osud nebo náhoda? Muž ztratil pas a neměl letět. Do airbusu směr Káhira nakonec nastoupil

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzský pasažér Pascal Hess (51) málem z Paříže neodletěl. Tři dny před odjezdem totiž někde vytrousil pas a vůbec netušil, kde může být. Jen obrovskou náhodou se těsně před odletem doklady objevily. Hess tak mohl s úlevou nastoupit na let MS804.

Milovník volejbalu a vášnivý fotograf Pascal Hess prožíval velmi krušné chvíle. Když zjistil, že ztratil pas a jeho cesta do Káhiry tak najednou byla v ohrožení, nemohl normálně fungovat. Všude se snažil doklady najít.

"Nespal tři dny, než je někdo objevil na ulici," popsal francouzskému deníku La Dépêche Pascalův kamarád. Muž prý hrozně vyváděl a měl strach, že zůstane vězněm Paříže.

Doklady se ale nakonec přece jen našly - a to na ulici v Evreux, kde Pascal bydlel. S úlevou tak mohl poděkovat svému "zachránci", rozloučil se a nasedl na let MS408.

Do Káhiry už se ale Hess nedostal. Airbus A320 společnosti EgyptAir se ztratil z radaru a dlouho nebylo jasné, co se s ním stalo. Ve čtvrtek egyptská státní televize informovala o tom, že 190 kilometrů severně od Alexandrie našla trosky pohřešovaného letadla. Pascal Hess byl jedním z 66 pasažérů letu MS408.

Témata:  Francie zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy