Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump řádil na twitteru: Vyšetřování ruské stopy je tupost, celý svět se směje

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Vyšetřování údajných kontaktů svého volebního štábu s Ruskem před americkými prezidentskými volbami v roce 2016 dnes opět tvrdě kritizoval americký prezident Donald Trump.

„Největší hon na čarodějnice v amerických dějinách pokračuje," napsal šéf Bílého domu na twitteru. „Žádná tajná úmluva nebyla, všichni včetně demokratů vědí, že nebyla, ale pokračuje to pořád dál. Rusko a celý svět se smějí tuposti, které jsou svědky. Republikáni by nakonec měli převládnout!" napsal prezident na twitteru.

Šéf Bílého domu se také pustil do „potměšilé" demokratické senátorky Dianne Feinsteinové, která v úterý zveřejnila zápis uzavřeného kongresového slyšení s Glennem Simpsonem, zakladatelem společnosti Fusion GPS, která zkoumala údajné důkazy o Trumpových stycích s Ruskem. Feinsteinová podle prezidenta zveřejnila výpověď „podvodně a možná nezákonně, absolutně bez oprávnění, což je hanba".

Zvláštní tým vyšetřovatelů FBI a tři výbory Kongresu pátrají po ruském vměšování, jehož cílem mělo být poškození Trumpovy soupeřky Hillary Clintonové a zvýšení šancí na vítězství Trumpa. Bílý dům jakékoli tajné kontakty s Moskvou popírá. V kauze už padla dvě obvinění členů Trumpova štábu a v médiích se objevují zprávy o připravovaném výslechu samotného prezidenta.

Témata:  Donald Trump USA Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy