Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká republika se v případě uprchlíků postavila za Merkelovou

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová získala od 14 zemí včetně Česka příslib dohody o navracení migrantů z Německa do státu, kde se zaregistrovali.

Dnes o tom informovala agentura DPA, která se odvolává na kancléřčin dopis určený koaličním partnerům - vrcholným politikům Křesťanskosociální unie (CSU) a sociální demokracie.

Český premiér Andrej Babiš ve čtvrtek před zahájením summitu EU v Bruselu řekl, že ho Merkelová o bilaterální dohodu o vracení migrantů nežádala a že by ji nepodepsal.

Příslib na politické úrovni získala Merkelová podle DPA také od Polska a Maďarska, které se stejně jako Česko doposud stavěly k její migrační politice kriticky. Mezi dalšími státy německá tisková agentura uvádí Belgii, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francii, Litvu, Lotyšsko, Lucembursko, Nizozemsko, Portugalsko a Švédsko.

Témata:  Angela Merkelová Česká republika uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.