Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kancléřka Merkelová truchlí. Ve věku 90 let zemřela její maminka

Herlind Kasnerová
Herlind Kasnerová
Foto: ČTK/Profimedia

Německé kancléřce Angele Merkelové zemřela matka. Herlind Kasnerové bylo 90 let. Potvrdil to dnes agentuře DPA mluvčí německé vlády. Merkelová na sobě podle pozorovatelů na veřejných vystoupeních nedává nic znát; dnes se v Bruselu účastní mimořádného summitu Evropské unie k brexitu. Podle DPA měla Merkelová ke své matce blízký vztah.

"Prosíme o respektování soukromí spolkové kancléřky a její rodiny," řekl DPA vládní mluvčí.

O úmrtí matky kancléřky nejdřív informovaly magazín SuperIllu a deník Bild. Kasnerová zemřela údajně už na začátku tohoto měsíce.

Merkelová, rozená Kasnerová, se narodila v roce 1954 v Hamburku učitelce latiny a angličtiny Herlind Kasnerové a luteránskému pastorovi Horstu Kasnerovi.

Herlind Kasnerová naposledy žila v Templinu na severu spolkové země Braniborsko, kde vyrůstala i budoucí kancléřka. V Templinu se má v úzkém kruhu rodiny a přátel uskutečnit také pohřeb matky političky. Otec Merkelové zemřel v roce 2011.

Témata:  Angela Merkelová Německo Herlind Kasnerová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy