Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Finanční dozor v Německu chce vyšetřovat vedení Volkswagenu

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Berlín - Německý úřad pro dozor nad finančním trhem (BaFin) žádá o vyšetřování celého bývalého představenstva automobilové skupiny Volkswagen.

Agentuře Reuters to dnes řekla osoba obeznámená s případem. Prokuratura v dolnosaském Braunschweigu v pondělí sdělila, že zahájila na podnět BaFinu vyšetřování bývalého šéfa Volkswagenu Martina Winterkorna a dalšího nejmenovaného manažera.

Požadavek BaFinu by mohl ohrozit dnešní nejvyšší šéfy Volkswagenu - předsedu představenstva Matthiase Müllera i předsedu dozorčí rady Hanse Dietera Pötsche, kteří oba byli loni členy představenstva. Volkswagen dnes uvedl, že druhým vyšetřovaným členem výkonného vedení je šéf značky VW Herbert Diess. Firma ale dodala, že žádné poznatky o manipulaci s finančním trhem nemá.

Prokuratura vyšetřuje podezření, že Volkswagen nesplnil povinnost informovat investory o negativních finančních dopadech skandálu s emisemi před loňským 22. zářím, kdy se automobilka k manipulacím s emisemi přiznala. Mluvčí prokuratury Klaus Ziehe k dnešní zprávě pouze řekl, že vyšetřování se může rozšířit, ale i zúžit.

Témata:  dieselgate Volkswagen

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy