Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová

Čaputová apelovala na Slováky, aby přišli volit prezidenta

Svět

Ve slovenských prezidentských volbách odevzdali během sobotního dopoledne hlas nejen dva největší favorité, ale také končící hlava státu. Prezidentka Zuzana Čaputová zejména apelovala na spoluobčany, aby dnes využili svého volebního práva.

Zuzana Čaputová

Svět

Nástupce Čaputové vyberou Slováci v březnu

Slovenské prezidentské volby se budou konat 23. března, s případným druhým kolem za dva týdny po prvním kole. Dnes to uvedl předseda parlamentu Peter Pellegrini, který také zvažuje prezidentskou kandidaturu.

Zuzana Čaputová

Čaputová ocenila na Schwarzenbergovi evropanství

Svět

Na sobotním pohřbu Karla Schwarzenberga nechyběli ani zahraniční státníci v čele se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Kníže byl podle jejích slov nejen Čechem, ale také přesvědčeným Evropanem.

Petr Pavel

Domov

Pavel má za sebou první prezidentský summit V4

Na Pražském hradě od středečního dopoledne probíhal prezidentský summit Visegrádské čtyřky (V4). Český prezident Petr Pavel přivítal protějšky Zuzanu Čaputovou, Andrzeje Dudu a Katalin Novákovou. Prezidenti se shodují, že důležité je především znát průsečíky pro spolupráci všech čtyř zemí.

Zuzana Čaputová ve volebním štábu Petra Pavla

Čaputová se ve čtvrtek setká s Pavlem na Pražském hradě

Svět

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přijede den před Dnem boje za svobodu a demokracii do Česka, kde se setká se svým protějškem Petrem Pavlem. Informoval o tom Pražský hrad. Čaputová si jezdí do Prahy připomínat události sametové revoluce pravidelně.

Zuzana Čaputová

Čaputová dala Ficovi dva týdny na sestavení vlády

Svět

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes pověřila předsedu vítězné strany v sobotních parlamentních volbách Roberta Fica sestavením nové vlády. Po schůzce s hlavou státu to potvrdil s tím, že má dva týdny na sestavení kabinetu. Uvedla to agentura TASR.

Zuzana Čaputová

Svět

Fico chce podat po volbách žalobu na prezidentku Čaputovou

Slovenská strana Směr-sociální demokracie (Směr-SD) plánuje podat návrh na obžalobu prezidentky Zuzany Čaputové po nadcházejících předčasných parlamentních volbách a ustavující schůzi nového parlamentu. Podle serveru pravda.sk to řekl předseda Směru-SD a bývalý premiér Robert Fico.

Zuzana Čaputová

Čaputová zažalovala Fica kvůli ochraně osobnosti

Svět

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve středu podala žalobu na expremiéra Roberta Fica kvůli ochraně osobnosti. Důvodem jsou lži a vymyšlená obvinění, která se o hlavě státu šíří, uvedl prezidentský palác. Slovensko čekají na konci září předčasné parlamentní volby.

Zuzana Čaputová

Čaputová odmítla konspirace o policejním převratu na Slovensku

Svět

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová odmítla slova expremiéra Roberta Fica, policejní převrat se podle ní nekoná. Chod institucí, jejichž příslušníci byli ve čtvrtek obviněni, je zabezpečen. Hlava státu to řekla po pátečním jednání bezpečnostní rady.

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie zasahovala v sídle tajné služby SIS

Svět

Slovenská policie od ranních hodin zasahuje v sídle tajné služby SIS či v domech jejího nynějšího i bývalého šéfa. Prezidentka Zuzana Čaputová požaduje co nejrychlejší vysvětlení operace, zároveň usiluje o svolání bezpečnostní rady státu.

Pedro Sánchez

Sánchez oznámil, že Španělsko pošle vojáky na Slovensko

Svět

Španělsko poprvé pošle vojáky na Slovensko. Sedm stovek příslušníků ozbrojených sil posílí tamní misi na východním křídle NATO, které v současnosti velí Česko. Do budoucna má ale dojít ke změně, naznačila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Madrid navíc pošle dalších 250 vojáků do Rumunska.

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj odcestoval z Česka na Slovensko, kde jednal s Čaputovou

Domov

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se z Česka přesunul na sousední Slovensko, kde jednal s hlavou státu Zuzanou Čaputovou. Před prezidentským palácem na něj čekaly desítky lidí. Čaputová po schůzce podpořila ukrajinské ambice ohledně členství v Evropské unii a NATO.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy