Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hledá se Přikryl. Bývalý šéf brněnských stážníků nenastoupil výkon trestu

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Brno - Jaroslav Přikryl v pátek nenastoupil k výkonu trestu v brněnském vězení. Hrozí mu tak trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí.

Bývalý ředitel brněnských strážníků si má odpykat 1,5 roku vězení za to, že zahlazoval pokuty za dopravní přestupky známým a manipuloval s osobními daty lidí v evidenci městské policie.

Česká televize na svém webu uvedla, že Přikryl je hospitalizován ve Fakultní nemocnici Brno, která to ale nepotvrdila. Podle mluvčí bohunické věznice Dany Krejčířové nápravné zařízení nemá zprávy o tom, kde Přikryl je.

Brněnský městský soud odložil Přikrylovi kvůli zdravotním potížím nástup výkonu trestu na půl roku v polovině března. Soud mu přitom jeden půlroční odklad přiznal už loni.

Jak ve čtvrtek uvedla mluvčí brněnského městského soudu Petra Hovorková, Přikryl soudu doručil další žádost o odklad nástupu. Přišla ale pozdě, soudkyně celý den soudila, a Přikryl je tak podle Hovorkové povinen nastoupit do výkonu trestu. Případný nevyhovující zdravotní stav Přikryla by tak měla hodnotit až věznice.

Témata:  Jaroslav Přikryl věznice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 9:18

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy