Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kerry hovořil s Lavrovem, mluvili o Sýrii, ale i o situaci v Náhorním Karabachu

Sergej Lavrov a John Kerry
Sergej Lavrov a John Kerry
Foto: usa.gov

Moskva - Ministři zahraničí USA a Ruska John Kerry a Sergej Lavrov spolu dnes telefonicky hovořili o syrské a ukrajinské krizi a o situaci v Náhorním Karabachu.

Oznámila to tisková služba Kremlu. Podle ruské strany byl předmětem rozhovoru i nedávný konflikt v Baltském moři, při němž ruské letouny údajně nebezpečně nalétávaly na americkou vojenskou loď.

Kerry a Lavrov podle agentury TASS potvrdili odhodlání dál přispívat k upevnění příměří v Sýrii. Shodli se na tom, že je třeba zajistit přístup Syřanů k humanitární pomoci i v místech, kde byla dosud nedostupná. Znepřátelené strany by se měly vyvarovat kroků, které komplikují humanitární situaci v zemi.

Tématem telefonického rozhovoru byla podle TASS i situace v Náhorním Karabachu, kde trvá křehké příměří mezi ázerbájdžánskou a arménskou armádou. Předmětem jednání byl také konflikt v ukrajinském Donbasu.

Témata:  Sergej Lavrov John Kerry

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy