Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté vyšetřují přepadení Kvitové jako vydírání, přihlásily se desítky možných svědků

České tenistky stejně zvítězily ve finále Fed Cupu. Hrdinkou duelu se Srbskem se stala Lucie Šafářová
České tenistky stejně zvítězily ve finále Fed Cupu. Hrdinkou duelu se Srbskem se stala Lucie Šafářová
Foto: Paul Zimmer / Srdjan Stevanovic **wwwwww.fedcup.com**

Prostějov - Napadení tenistky Petry Kvitové vyšetřují policisté jako zvlášť závažný zločin vydírání. Pachateli, který policistům stále uniká, tak hrozí pět až 12 let vězení. Na policii se obrátily se svými poznatky desítky lidí.

"Případ si vzhledem ke stanovené právní kvalifikaci převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven pracovní tým, který společně s policisty a kriminalisty z Prostějova důsledně prověřuje a vyhodnocuje všechny doposud získané poznatky. Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás prioritou," uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek. 

Vyšetřovatelé zohlednili i zranění napadené šestadvacetileté tenistky. Případ vyšetřují podle odstavce, podle kterého pachatel tímto činem způsobil oběti těžkou újmu na zdraví.

Při potyčce totiž útočník Kvitovou pořezal, ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci. Rekonvalescence potrvá měsíce.

Na policii volaly desítky lidí. "Jednalo se zejména o reakce na zveřejněný identikit a popis pachatele. Důkladné prověřování všech takto získaných poznatků v současnosti stále probíhá," řekl ČTK Kořínek minulý týden.

Témata:  Petra Kvitova krimi přepadení

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy