Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Strakonicku vyhořela truhlářská hala, předběžná škoda je 30 milionů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Předmíř (Strakonicko) - V Řišti, části obce Předmíř na Strakonicku, dnes vyhořela velká výrobní hala dřevozpracujícího podniku.

Nikdo nebyl zraněn, zaměstnanci stačili včas odejít. Vyšetřovatelé předběžně stanovili škodu na 30 milionů korun. Příčinu vzniku požáru vyšetřují, sdělila ČTK mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

"Šetření příčiny vzniku požáru bude probíhat v následujících dnech, zatím nejsou vyloučeny žádné vyšetřovací verze," uvedla mluvčí v tiskové zprávě. Podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcury pracovalo v podniku na noční směně osm až deset zaměstnanců.

Požár byl ohlášen v 02:30, zasahovalo tam 13 jednotek hasičů. O hodinu později byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Plameny zcela zničily truhlárnu. Uchránit se podařilo obytný dům a stodolu stojící v jejím sousedství. "Výrobna je však požárem prakticky zničena, u objektu se propadla střecha," uvedla mluvčí.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy