Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Milenci v Jičíně spadli z rozhledny, hráli si na Titanic

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Jičín - V úterý odpoledne spadl z ochozu rozhledny Milohlídka v Jičíně milenecký pár. 18letou dívku z rokle vyprostili hasiči, stejně starého mladíka záchranáři vytáhli na podvěsu z vrtulníku.

Milenecký pár spadl z asi osmimetrové výšky. "Pár vylezl na ochoz, kde se objímali a při otáčení oba uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle. Hra na Titanic mohla skončit tragédií," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová s poukazem na slavnou scénu s Leonardem DiCapriem a Kate Winsletovou na přídi lodi Titanic ve stejnojmenném filmu.

Milenci měli štěstí, že se při pádu zastavili na místě, pod nímž je asi třicetimetrová strž. Záchranáře zavolala svědkyně, která zaslechla křik a ránu. Oba zraněné převezli do hradecké fakultní nemocnice. 

Rozhledna Milohlídka se nachází na výšině Čeřovka. Nechal ji v roce 1843 postavit jičínský krajský hejtman Hansgirg. Jde o nejstarší vyhlídkovou věž v Českém ráji.

Témata:  úrazy Královéhradecký kraj záchranáři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy