Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči bojují s požárem skládky u Kozlan na Vyškovsku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vyškov - U Kozlan na Vyškovsku od úterního večera hoří skládka. Původně zasahovalo 30 jednotek hasičů, nyní jich je na místě 12. Nebezpečná koncentrace škodlivin v ovzduší nebyla zjištěna. Nikdo nebyl zraněn.

Oznámení o požáru dostali hasiči v úterý před 21:30. "Požár zasáhl plochu asi 80 krát 80 metrů dosud nezhutněného komunálního odpadu, což vedlo k rychlému šíření plamenů. Jednotky proto nasadily proti ohni kromě vody také smáčedlo a pěnu," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Dnes před 02:00 dostali hasiči oheň pod kontrolu, ale na místě nadále zasahují. Skládku rozhrabává místní těžká technika a na místo dorazí i hasičské pásové rypadlo.

"Na 08:00 přijede těžká technika z Jihlavy s bagrem. Vystřídá těžkou techniku, která tam zasahovala dosud. Nadále bude odpad prohrabávat a převracet. Budeme to prolévat," dodal mluvčí.

Témata:  skládka Jihomoravský kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy