Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Merkelová ukázala, že má srdce. Rozbrečela malého migranta

Merkelová jako krutý tyran? Afghánce dohnala doslova k slzám
Merkelová jako krutý tyran? Afghánce dohnala doslova k slzám
Foto: YouTube

Berlín - Naivní máma, křepelka nebo multi. Německá kancléřka Angela Merkelová mnoho přezdívek a spoustu si jich vysloužila svým přístupem k migrantům. Nikdo však nepochybuje, že umí být i tvrdá, což dokázala například v rok starém sporu s palestinskou dívkou. Teď ale ukázala i svou druhou tvář.

Merkelová ukázala, že má srdce. Dojala totiž malého afghánského chlapce k slzám, když mu podala ruku poté, co jí na stranickém setkání veřejně poděkoval. Informovala o tom agentura AP.

Chlapec, identifikovaný médii jako Edris, se spolu se svým otcem v pondělí večer zúčastnili sjezdu Křesťanskodemokratické unie (CDU) v Heidelbergu. Edris najdnou na kancléřku zavolal: "Děkuji vám, paní Merkelová!" Ta odpověděla: "Naučil ses dobře německy. Stále se procvičuj." Chlapec odvětil: "Chtěl jsem vám jen podat ruku."

A tak se také stalo. Merkelová sešla z pódia za chlapcem a pózovala s ním před fotografy. Videozáznam dokonce zachytil malého Afghánce, jak si utírá slzy. 

Událost připomíná rok a půl starý incident s palestinskou dívkou Reem Sahwilovou, která má na setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou opačné vzpomínky.

Sahwilová žije od roku 2011 se svojí rodinou v Německu a pochází z uprchlického tábora v Libanonu. Na setkání německé kancléřky Angely Merkelové s občany Palestinka s kancléřkou hovořila o azylovém řízení v Německu. Merkelová ale v rozhovoru Sahwilové naznačila, že by se mohla do Libanonu vrátit, což dívku dohnalo k slzám.

Témata:  Angela Merkelová Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy