Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá vánoční pošta letos obdržela od dětí 253 tisíc dopisů

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Berlín - Do vánoční pošty v braniborském Himmelpfortu letos přišlo už 253.000 dopisů. Zhruba 16.000 pochází ze zahraničí.

Weihnachtsmann (Vánoční muž), který se v Německu o roznášení dárků dělí s Ježíškem, se spolu se svými pomocníky pokusí na všechny do Štědrého dne odpovědět.

Himmelpfort je nejznámější nebeskou adresou v Německu. Tradice začala v roce 1984, kdy do této malé obce asi 100 kilometrů severně od Berlína napsaly dvě děti Vánočnímu muži.

Zdejší pošťačka nechtěla poslat dopisy zpět s tím, že je adresát neznámý, a proto dětem odepsala. Další rok už přišlo 75 dopisů a zájem dětí rychle rostl.

Loni Vánoční muž, který úřaduje vždy od 17. listopadu do 24. prosince, dostal už 302.000 dopisů ze 71 zemí.

Témata:  Německo Vánoce

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy