Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii obvinili čtyři muže, kteří autem zabili dvě české dívky

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Londýn - V souvislosti s tragickou autonehodu, při níž na Silvestra zemřely v Británii dvě dívky původem z Česka, byli obviněni čtyři muži.

Řidič (48) byl obviněn ze zabití v důsledku nebezpečné jízdy a z řízení bez řidičského průkazu. Ostatní tři muži ve věku 18, 50 a 49 let byli obviněni z maření spravedlnosti.

Neštěstí se odehrálo poblíž bydliště obou dívek ve městě Oldham u Manchesteru. Řidič podle policie od nehody ujel, vozidlo posléze odstavil a celá osádka z něj utekla. Jednalo se o modrý vůz typu Peugeot 807, zatímco první zprávy hovořily o černém autu typu Volkswagen Golf.

Dvanáctiletá dívka zemřela na místě, její jedenáctiletá sestřenice o dva dny později v nemocnici.

"Jde o srdceryvný incident, který stál život dvě dívky. Myslíme na jejich rodiny, které jsou pochopitelně zdrceny," řekl před pár dny BBC mluvčí Lee Westhead z policejní jednotky pro vyšetřování vážných dopravních nehod.

Témata:  Velká Británie úmrtí Čechů v zahraničí dopravní nehody policie Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy