Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea provedla další raketovou zkoušku, střela po startu explodovala

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Pchjongjang - Severní Korea dnes uskutečnila další raketovou zkoušku. Test byl tentokrát neúspěšný, střela neznámého typu explodovala pár vteřin po startu.

Další raketovou zkoušku KLDR provedla v době, kdy američtí a jihokorejští vojáci pořádají každoroční manévry, které Pchjongjang označuje za nácvik invaze.

O testu informovala nejprve Soul, poté ho potvrdily také Spojené státy. Dle jihokorejské tiskové agentury Jonhap mohla raketa explodovat tak krátce po startu, že ani nevystoupala do dostatečné výšky, kde by ji mohly zachytit jihokorejské radary.

Tento měsíc už Severní Korea odpálila čtyři balistické rakety, které průměrně uletěly do vzdálenosti 1000 kilometrů. Otestovala i raketový motor. Diplomacie USA nedávno oznámila, že změní strategii vůči režimu KLDR. Ve hře je i vojenská akce.

Témata:  Severní Korea severokorejské zbraně Jižní Korea

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy