Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jsme ochotni prodat Turecku rakety protivzdušné obrany S-400, oznámil Putin

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - O prodeji ruských zbraní hovořil minulý měsíc v Soči turecký prezident Recep Tayyip Erdogan s šéfem Kremlu Vladimirem Putinem. Ten dnes řekl, že Moskva je připravena prodat Turecku moderní rakety protivzdušné obrany S-400.

"Posuzovali jsme možnost prodeje systémů S-400, jsme k tomu ochotni," řekl Putin. "Jsme připraveni dodat tyto nejnovější a nejúčinnější zbraně. Prezident Erdogan o tom ví, vědí o tom i naši a turečtí vojáci," dodal.

"Pokud jde o kooperaci, tak to je samostatná otázka, spjatá s připraveností tureckého průmyslu. Takovou techniku dosud nikde v zahraničí nevyrábíme (...) V principu ale není nic nemožné," míní ruský prezident.

V Rusku pluky vyzbrojené systémy S-400 například chrání Moskvu před raketovým útokem. Rusové začali vyvíjet i nástupce, systém S-500.

V březnu se v moskevských médiích objevily zprávy, že Rusko zahájilo dodávku protivzdušných systémů S-400 do Číny. O nákupu prý uvažuje také Indie.

Témata:  rakety S-400 Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy