Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turistku z Nového Zélandu zabil zášleh motoru letadla

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Philipsburg - Oblíbená atrakce turistů na ostrově Sint Marteen se stala osudnou novozélandské turistce (57), kterou zabil motor letadla startujícího jen několik desítek metrů od místní pláže.

Podle policie se žena vydala k plotu letiště, aby pozorovala stroj, ale prudký zášleh horkého vzduchu z jednoho z motorů ji srazil k zemi. Zemřela po převozu do nemocnice.

Letiště na tomto ostrově patřícím pod nizozemskou správu je vyhlášeným cílem turistů požizujících si selfie s přistávajícími letadly těsně nad hlavami.

Na sociálních sítích kolují desítky videí s touto adrenalinovou zábavou. Podle policie však na rizika upozorňují varovné cedule umístěné v okolí pláže i letiště.

Témata:  letectví a letadla turisté úmrtí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy