Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netradiční konec přehlídka v Paříži: Vojenská kapela zahrála taneční hit

Armáda Francie
Armáda Francie
Foto: Armée de Terre

Paříž - Francouzská vojenská kapela tradičně uzavírající vojenskou přehlídku v Den Bastily svou produkci ukončila nečekaně, a to orchestrální úpravou elektronického hitu Get Lucky hudebního dua Daft Punk.

Vojenská hudba francouzské armády v závěru přehlídky nejdřív zahrála hymnu jihofrancouzského města Nice. Poté kapela pomalu přešla do svižnějšího rytmu a produkci ukončila před čestnou tribunou hitem Get Lucky doplněným složitou choreografií uniformovaných hudebníků.

Prezidenta Emmanuela Macrona nečekaná změna repertoáru očividně pobavila, stejně jako mnoho dalších přihlížejících.

Čestný host oslav Donald Trump sledoval produkci s kamennou tváří, podle francouzských médií není jasné, zda americký prezident skladbu zná. Členové Daft Punk na ní přitom spolupracovali se známým americkým rapperem Pharrellem Williamsem, držitelem deseti cen Grammy.

Témata:  Paříž Donald Trump hudba Armáda Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy