Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pobřeží Jadranu se otřásalo, vyděsilo to místní i turisty

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Záhřeb - Pobřeží Jaderského moře na severu Chorvatska zasáhla série mírných zemětřesení. Otřesy vyvolaly mezi turisty s místními obyvateli paniku.

Otřesy o síle 2,5 až 3,9 stupně Richterovy stupnice postihly oblast v okolí přístavu Rijeka, uvedla chorvatská seismologická služba. Škody zatím nejsou hlášeny, informovala dnes agentura AP. Chorvatská média informovala pouze o malých škodách, které zasáhly především starší budovy.

Kvůli otřesům museli lidé opustit domovy a hotely. Někteří zůstali přes noc ve svých automobilech, země se totiž od úterního odpoledne otřásala několikrát.

Ohnisko zemětřesení bylo v hloubce asi dvou kilometrů v Jaderském moři, přibližně 21 kilometrů východně od Rijeky. Pohyby byly cítit také v letovisku Malinska na severozápadě ostrova Krk, informoval chorvatský server 24 sata.

Témata:  Chorvatsko zemětřesení EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy