Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Debaty o dalším vztahu mezi Británií a EU je odloženo

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Důvodem je nedostatečný pokrok v prvním stádiu jednání. S odkazem na nejmenované britské zdroje to dnes uvedla televize Sky News.

Podle agentury Reuters představitelé EU doufali, že do října zaznamenají zásadní pokrok v rozhovorech s Brity o jejich odchodu z unie, a to zejména v otázkách týkajících se finančního vyrovnání, práv občanů EU žijících ve Spojeném království a postavení Severního Irska.

Mluvčí britského ministerstva pro brexit, neboli odchod Británie z EU, se k reportáži Sky News nevyjádřila.

Témata:  Velká Británie EU Brexit

Aktuálně se děje

8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.