Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rohingové letos v táborech porodí desetitisíce dětí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Dháka - Kolem 48.000 dětí se tento rok narodí v uprchlických táborech muslimských Rohingů, kteří do Bangladéše utekli kvůli násilí ze strany barmské armády.

Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na humanitární organizaci zaměřenou na ochranu dětí Save the Children. Její zaměstnanci při prognóze vycházeli z počtu těhotných žen.

Děti se budou rodit ve stanech, v nehygienických podmínkách, budou vystaveny nebezpečí infekce a podvýživy. Hrozí, že zemřou před dosažením pěti let, vyplývá z dnes zveřejněné zprávy humanitární organizace.

"Tábory, kde je špatná hygiena, jsou živnou půdou pro choroby jako záškrt, spalničky a cholera, které novorozence obzvlášť ohrožují," upřesňuje Rachael Cummingsová ze Save the Children.

Témata:  Rohingové Bangladéš

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy