Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský tisk: Proti Zemanovi nestačí postavit jen "antizemana"

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Postavit proti úřadujícímu českému prezidentovi Miloši Zemanovi pouze "antizemana" nestačí na jeho úspěch, Zeman dokázal zvítězit nad Jiřím Drahošem a obhájit post hlavy státu na další funkční období i díky svým politickým zkušenostem, komentovala slovenská média výsledek voleb.

Podle listu Denník N se Česko posouvá k Polsku a Maďarsku a Slovensko zůstává ve střední Evropě ostrovem proevropské orientace.

"Protivníci současného pána Pražského hradu promarnili svou šanci. Překalkulovali to, vybrali nesprávného ´antizemana´. Drahoš ani v jednom okamžiku prezidentského souboje nedokázal přesvědčit, že by měl vlastnosti politického lídra," napsal portál Aktuality.sk.

Portál dodal, že k tomu, aby mohl prezidentský kandidát porazit politického matadora a mistra bonmotů Zemana, musí mít dar slova. Debaty podle něj ale ukázaly, že Drahošovi chybí jak řečnický talent, tak vlastní názor.

"Nebýt Milošem Zemanem nestačí na porážku Miloše Zemana," napsal list Pravda. Drahoš podle něj před rozhodujícím druhým kolem nedokázal mobilizovat více nerozhodnutých voličů a především nedokázal zmenšit tábor Zemanových voličů.

Hospodárske noviny na svém webu uvedly, že Zeman v těsném souboji o křeslo hlavy státu dokázal zvítězit i díky obrovským politickým zkušenostem. "O konečném výsledku rozhodly maličkosti. Ty se staly v klíčové televizní debatě v České televizi. Miloš Zeman věděl, o co jde, proto zvolil správnou taktiku. Snažil se působit jako umírněný politik, který si uvědomuje své chyby," napsal deník.

Témata:  Miloš Zeman Slovensko noviny a tisk

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy