Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump představí nový balík sankcí proti KLDR

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident oznámí nové sankce proti KLDR, které mají postihnout její finanční zdroje a dodavatele paliv. Podle Bílého domu je další embargo trestem za pokračování severokorejského jaderného programu. Oficiálně je zavede americké ministerstvo financí.

Trump ohlásí "dosud nejrozsáhlejší balík sankcí" v projevu na výroční Konferenci konzervativní politické akce (CPAC).

Sankce se mají týkat víc než padesátky plavidel a plavebních a obchodních společností, které podle Washington umožňují Pchjongjangu, aby se vyhýbal dříve vyhlášeným sankčním opatřením.

"Dnes oznamuji, že zavádíme ten nejrozsáhlejší balík nových sankcí proti severokorejskému režimu. Ministerstvo financí brzy podnikne nové akce, aby dál omezilo zdroje paliva a příjmů, které režim využívá k financování svého jaderného programu," uvádí se v části prezidentově projevu, kterou rozeslal Bílý dům novinářům.

Témata:  Donald Trump USA Severní Korea

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy