Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řečtí komunisté protestovali proti úderu v Sýrii před americké velvyslanectví

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Proti spojeneckému úderu na Sýrii se dnes konal protest v Aténách, přišlo na 7000 lidí. Několik demonstrantů se pokusilo proniknout do areálu velvyslanectví USA, což se jim ale nepodařilo.

Protest na aténském náměstí Syntagma svolali komunisté. Demonstranti se poté za vykřikování protiamerických hesel vydali k ambasádě USA, před kterou na chodník napsali červenou barvou, že Američané jsou vrazi.

V noci na dnešek na Sýrii zaútočily USA, Británie a Francie v odvetě za chemický útok na syrskou Dúmu, při němž 7. dubna zemřely desítky lidí. Opozice a Západ tento útok připsaly syrskému režimu.

Americký generál Kenneth McKenzie v Pentagonu řekl, že proti třem cílům bylo v noci na dnešek vypáleno 105 střel. Z nich 76 směřovalo na výzkumné centrum Barzá u Damašku. Cíl byl zničen a mezi vypálenými střelami bylo 57 raket Tomahawks. Dále podle McKenzieho 22 "zbraní" zasáhlo sklad chemických zbraní v Him Šinšáru, který leží jižně od Homsu. Sedm dalších raket pak bylo vysláno a zasáhlo bunkr s chemickými zbraněmi na tomtéž místě. Syrská obrana vypálila podle generála 40 střel, z nichž většinu až po zasažení cílů.

Pentagon neví o žádných civilních obětech a prozatím ani o žádné vojenské reakci v Sýrii. O obětech mezi civilisty nebo syrskými vojáky neví ani ruský generální štáb.

Témata:  Řecko USA útok Západu na Sýrii

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy