Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská vláda zmírní imigrační pravidla, v nemocnicích by neměl kdo pracovat

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Zástupci britského státního zdravotnického systému NHS se stěžují, že stanovený každoroční počet pracovníků ze zemí mimo EU, kteří mohou za prací přijet do Británie, je velmi nízký. Vláda premiérky Theresy Mayové se proto rozhodla zmírnit imigrační pravidla.

Počet vysoce kvalifikovaných pracovníků ze zemí mimo EU, kteří mohou pracovat v Británii, byl stanoven na 20.700 za rok. S tímto číslem přišla již dříve nynější premiérka, tehdy ještě ministryně vnitra Theresa Mayová.

Šlo o součást jejího úsilí o snížení imigrace, zároveň se tímto způsobem snažila vyhovět přání voličů vládní konzervativní strany, napsala agentura Reuters. Brexit může pro NHS znamenat další těžkosti.

Podle BBC by mělo britské ministerstvo vnitra tento pátek potvrdit, že zahraniční lékaři a zdravotní sestry budou vyňati ze stanoveného počtu 20.700 pracovníků ročně. V britském zdravotnictví, které se spoléhá na zahraniční zaměstnance již desítky let, se nedaří obsadit desítky tisíc pracovních míst.

Témata:  Velká Británie migrace nemocnice

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy