Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V říjnu bude konec světa. Bohatí lidé o tom vědí a staví si bunkry, tvrdí vědec. Co na to NASA?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.nasa.gov

Londýn - Spisovatel a britský vědec David Meade tvrdí, že v říjnu tohoto roku bude naše planeta Země na pokraji zkázy. Dojde totiž údajně ke kolizi s jinou planetou a velká část lidstva zahyne. Podle NASA je ale vše jinak.

Ve své knize Planet X: The 2017 Arrival odborník uvádí, že Země je blíží ke svému konci. Má k němu údajně dojít už v říjnu letošního roku, poté, co se naše planeta srazí s Planetou X označovanou jako Nemesis.

Meade také tvrdí, že o tomto riziku už dávno vědí bohatí lidé, kteří měli dostatek času zajistit si přežití. Údajně si staví bunkry, do kterých se těsně před srážkou schovají a v nichž přežijí.

Veřejnost je pode odborníka klamána a udržována v nevědomosti, aby se zabránilo panice a nepokojům. Spisovatel rovněž uvádí, že řada příkladů kolem nás dokazuje blížící se katastrofu. Poukazuje například na zvyšující se počet zemětřesení a bouří.

Planeta X je pro vědce dosud záhadou. Teorie sice předpokládají, že ve vzdálených místech naší sluneční soustavy existuje ještě jedna dosud neznámá planeta, vědci z americké NASA ale nedávno oznámili, že poslední analýza záběrů z jejich teleskopu tuto možnost prakticky vylučuje.

Teleskop NASA Wide Field Infrared Survey Explorer (WISE) podle serveru The Telegraph nenalezl žádné těleso za oběžnou dráhou trpasličí planety Pluto, které by mohlo být považováno za Planetu X.

NASA proto tvrdí, že příběhy o nevyzpytatelných planetách jsou jen internetové podvody a neexistuje pro ně žádný faktický základ. Pokud by nějaká planeta k Zemi skutečně mířila, astronomové by ji sledovali nejméně posledních deset let, a nic takového se zatím neděje.

Témata:  vesmir NASA (Národní úřad pro letectví a vesmír) Země 1

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy