Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf Volkswagenu chce snížit manažerům odměny

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Frankfurt - Šéf automobilové skupiny Volkswagen Matthias Müller navrhne na pondělním zasedání řídícího výboru dozorčí rady podstatné snížení odměn vedoucím manažerům.

Agentuře Reuters to dnes sdělily informované zdroje. Müller tím reaguje na kritiku německé spolkové země Dolní Sasko a firemních odborů, které poukazují na nutnost šetřit pod tlakem budoucích výdajů kvůli skandálu s měřením emisí.

Nedělník Bild am Sonntag bez udání zdrojů napsal, že Müller požádá členy představenstva, aby přistoupili na snížení bonusů o zhruba 30 procent. Firma tyto zprávy odmítla komentovat.

Pondělní schůzka výboru připraví zasedání dozorčí rady, které má schválit hospodářské výsledky skupiny za rok 2015 a odměny manažerům. Zasedání se má konat 20. dubna, list Handelsblatt ale v sobotu uvedl, že se nejméně o dva dny odloží. Je to údajně kvůli jednání s americkými úřady o způsobu opravy téměř 600.000 naftových vozů, u nichž Volkswagen loni přiznal, že mají software pro manipulaci s emisemi oxidů dusíku.

Témata:  Volkswagen mzdy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy