Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezletilí studenti se rozhodli bydlet spolu a zmizeli. Po dvojici pátrá policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté už bezmála týden marně hledají dvojici sedmnáctiletých studentů z Prahy, kteří beze stopy zmizeli. Podle mužů zákona Hana a Petr plánovali společné bydlení.

Petra naposledy rodiče viděli v úterý 13. září ráno, kdy jako jindy odešel do školy. Jenže mezi spolužáky už nedorazil a od té doby rodina neví, kde chlapec je a zda je v pořádku.

"Pravděpodobná motivace jeho odchodu je, že chce být se svou dívkou a plánovali společné bydlení. Dívka je také vyhlášená do celostátního pátrání jako pohřešovaná," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté se s prosbou o pomoc obracejí proto, že zatím jejich pátrání nemělo úspěch. I navzdory tomu, že prohledali všechna místa, kde se Hana s Petrem normálně zdržují.

Petr Zima je vysoký 177 centimetrů, hubený a má hnědé oči a krátké hnědé vlasy. "Naposledy byl oblečen do bílého trička s krátkým rukávem s logem Umbro, džínových kraťasů modré barvy, šedobílé mikiny s kapucí se svítivě zeleným zipem a na nohou měl plátěné šedivé tenisky. U sebe měl ještě černý batoh," dodává Daněk.

Hana Křížová je vysoká přibližně 175 centimetrů, hubená, má modré oči a rovné hnědé vlasy. Není jasné, co měla na sobě. Pokud víte, kde Hana s Petrem jsou, obraťte se na linku 158.

Témata:  krimi pohřešované osoby

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy