Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záhadná vražda v Jihlavě vyřešena. K činu se přiznal bratr a syn zesnulých

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Jihlava - Kauza dvojnásobného úmrtí v Jihlavě je patrně vyřešena. Muž (25) se přiznal, že minulý týden nožem zavraždil svého o tři roky staršího bratra a 53letou matku. Obviněný skončil ve vazbě, hrozí mu až doživotí.

Napadl je v noci z úterý na středu v jejich bytě ve Srázné ulici. V sobotu nad ránem sám přivolal do bytu policii a stejný den se k oběma vraždám přiznal.

Podle prvních zjištění kriminalistů zavražděný bratr asi trpěl duševní poruchou. "Byl doma, matka se o něj starala, i to by se mohlo brát jako jeden z důvodů," uvedl kriminalista Pavel Kubiš. "Vydal nám vražednou zbraň, vydal nám oblečení, které měl na sobě v době vraždy," doplnil.

Obviněný muž žil převážně v Brně, ale do Jihlavy se pravidelně vracel. Od bytu v panelovém domě, kde žila jeho matka s bratrem, měl klíče. V noci, kdy podle policie vraždil, si přinesl kuchyňský nůž s poměrně dlouhou čepelí. Matce, jež se vzbudila, zasadil větší množství ran. "Následně přešel do vedlejšího pokoje, kde usmrtil i svého bratra," uvedl Kubiš. V bytě pachatel vše naaranžoval tak, aby to vypadalo na loupežné přepadení a odnesl finanční hotovost. Pak odjel zpátky do Brna.

Kriminalisty do bytu mladý muž přivolal v sobotu tři hodiny po půlnoci. Řekl jim, že do Jihlavy přijel z Brna v pátek odpoledne, ale nejdřív se sešel s kamarády a doma že pak našel mrtvé. "Věc byla taková nejasná," uvedl Kubiš. Kriminalistům se zdálo nejpravděpodobnější, že pachatelem by mohl být někdo blízký rodině.

Muž zatím nebyl trestán. O jeho umístění do vazby dnes rozhodl Okresní soud v Jihlavě. Kolem poledne byl mladý muž eskortován do vazební věznice v Brně.

Témata:  krimi vražda zbraně

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy