Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lesy ČR kvůli horkému počasí varují před nebezpečím požárů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: hzscr.cz

Praha - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v současném horkém počasí upozorňuje na zvýšené riziko lesních požárů. Od začátku prázdnin lesníci evidují osm požárů, při kterých vznikla škoda za zhruba 250 tisíc korun.

Lesníci varují před kouřením v lese a nedopalky, hořet může začít také od odložené skleněné lahve, která může působit jako lupa.

"Vyhněte se kouření a rozdělávání ohně či odhazování hořících předmětů v lese i 50 metrů od něj. Hříšníkům hrozí 15.000 korun a v případě, že způsobí požár, i náhrada škody," uvedl vedoucí oddělení bezpečnosti práce a požární ochrany LČR Jiří Smetana.

Největší červencový požár lesníci LČR zaregistrovali na Znojemsku, kde plameny zasáhly plochu 3,3 hektaru lesa. "Při sklizni nejdříve zahořelo od kombajnu pole, pak les," uvedl lesní správce ze Znojma Václav Lukášek.

Témata:  požáry lesů v ČR Lesy ČR počasí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy