Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do sněmovních voleb bude asi kandidovat všech 31 uskupení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha Říjnových sněmovních voleb by se mohlo zúčastnit všech 31 stran a hnutí, které podaly kandidátní listiny. Úřady zatím žádné uskupení nevyřadily.

Lhůta pro registraci končí v pátek. Ještě dnes mohly strany chyby na kandidátkách opravovat.

Největší výběr budou mít lidé v Praze, kde se přihlásilo 29 uskupení. V hlavním městě bylo vyzváno k opravám pět uskupení, která již všechny zjištěné vady odstranila, sdělila ČTK Jana Masopustová z pražského magistrátu. Ve středních Čechách podle mluvčího Pavla Lochaře byly opraveny dvě kandidátky z 26 předložených.

Jihočeský krajský úřad už zaregistroval všech 25 přihlášených stran a hnutí, které podaly kandidátní listiny do parlamentních voleb. V Karlovarském kraji museli opravovat jedinou z 21 kandidátek, podobně v Libereckém kraji je připraveno k registraci všech 24 kandidátek, uvedla Pavlína Kroupová z krajského úřadu.

V Olomouckém kraji byl k opravě vyzván předkladatel jedné z 25 kandidátek. "Vyzývali jsme ho minulý týden a výsledek, jestli problém byl vyřešen, bude znám v pátek," řekl ČTK Peter Garláthy z krajského úřadu. Podobně v Moravskoslezském kraji byla opravována jediná kandidátní listina z 26 předložených. Ve Zlínském kraji bude v pátek zaregistrováno 24 podaných kandidátek. "Nikoho jsme nevyřadili," uvedla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky politické strany volby volby 2017

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy