Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dny NATO v Mošnově. Kvůli nepříznivému počasí dorazilo méně lidí

Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Foto: natodays.cz

Mošnov - Na letišti v Mošnově nedaleko Ostravy dnes druhým dnem pokračují Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. Vzhledem k nepříznivému počasí vyrazilo méně lidí než v sobotu, a s dopravou v okolí letiště tak nejsou problémy.

Na Dnech NATO se prezentují vojenské, záchranářské či bezpečnostní jednotky, letos ze 17 států. Speciální partnerskou zemí je letos Slovensko. Organizátoři připravili na oba dny 15 hodin programu včetně více než 60 dynamických ukázek. V Mošnově je k vidění okolo 80 letadel a vrtulníků a přes 200 kusů pozemní techniky. Mezi největší lákadla patří americké strategické bombardéry B-52 Stratofortress a B-1B Lancer.

Akci, která je největší svého druhu ve střední Evropě, ovlivnilo počasí i v sobotu. Na letiště sice dorazilo přes 65.000 lidí, pořadatelé ale museli kvůli bezpečnosti zrušit vystoupení saúdskoarabského akrobatického týmu Saudi Hawks.

Nad letištěm byla nízká oblačnost a piloti sedmičlenné formace by se v mracích neviděli na dostatečnou vzdálenost. Zda se vystoupení podaří uskutečnit dnes, zatím není jasn

Témata:  Dny NATO letectví a letadla Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy