Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár hotelu v Náplavní policie dál prošetřuje, zemřeli při něm čtyři cizinci

Požár hotelu Eurostars David v Praze
Požár hotelu Eurostars David v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Tragický požár hotelu v pražské Náplavní ulici, při kterém zemřeli čtyři cizinci, policie i po měsíci stále prošetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Obviněn zatím nikdo nebyl. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Hotel Eurostars David je podle webových stránek uzavřený. Škoda přesáhne podle dřívějších odhadů hasičů 20 milionů korun.

Ještě před příjezdem záchranářů zemřeli 20. ledna večer jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka. Dvě ženy, dvacetiletá Němka a stejně stará Jihokorejka, později podlehly zraněním v nemocnici. Po požáru vyšetřili záchranáři 34 lidí. Při zásahu se zranili také dva hasiči, naštěstí jen lehce.

"V prošetřování případu není nic nového ke zveřejnění. Stále platí informace, které byly v minulosti uvolněny," řekl ČTK Daněk. Vyšetřovatelé tedy dále zjišťují, co bylo příčinou požáru, první informace hovořily o závadné klimatizaci. Podle hasičů na místě ale hořela celá vstupní hala hotelu, oheň se šířil i do vyšších pater po dřevěném obložení kolem schodiště.

Témata:  požár hotelu Eurostars David v Praze Policie ČR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy