Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda v Praze: auto po nárazu do autobusu vylétlo na chodník, dva těžce zranění

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Policisté vyšetřují nehodu osobního auta a autobusu, při které byli dnes ráno ve Vrchlického ulici v Praze těžce zraněni dva muži. Mimo jiné musí zjistit, zda oba zranění cestovali v osobním autě nebo jeden z nich stál nebo šel po chodníku, kde auto po nárazu do autobusu skončilo. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové záchranáři na místě ošetřili dva muže ve věku okolo 40 let, oba následně skončili ve velmi vážném stavu v nemocnici. "Jeden s úrazem hlavy a druhý s mnohačetnými poraněními," řekla ČTK Poštová.

Podle prvních informací záchranné služby z místa nehody byl jedním ze zraněných chodec. Zda to opravdu byl chodec, policisté zatím ale neví, více budou podle Daňka vědět po vyslechnutí zraněných a svědků. "V tuto chvíli jsou nejpravděpodobnější dvě varianty: Že vozidlo jelo vysokou rychlostí, narazilo do autobusu, následně bylo odmrštěno nárazem na chodník a na místě zůstaly dvě zraněné osoby a buď obě zraněné osoby byly z osobního vozidla, nebo jedna osoba byla na chodníku, kde šla nebo stála," doplnil Daněk.

Policisté se rovněž zabývají tragickou dopravní nehodou, která se stala v neděli po 21:00 v pražské Novovysočanské ulici. Auto zdravotnické záchranné služby srazilo v blízkosti křižovatky se Skloněnou ulicí jednačtyřicetiletou chodkyni, která zemřela po převozu do vinohradské nemocnice, kam ji záchranáři podle Poštové převezli s mnohačetnými zraněnými. "Předmětem vyšetřování bude i zjištění, zda vozidlo jelo se zapnutými majáky, či nikoliv," řekl Daněk.

Poštová uvedla, že záchranná služba na vyšetřování nehody spolupracuje s policií, a současně potvrdila, že chodkyni srazil vůz, který má k užívání ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch. "Nicméně se stoprocentní jistotou potvrzujeme, že pan ředitel ve vozidle neseděl, žádným způsobem v nehodě nefiguroval," uvedla mluvčí a doplnila, že podle interního vyšetřování záchranné služby v době nehody jel ve voze pouze řidič a měl zapnuté výstražné světelné a zvukové zařízení.

"Vzhledem k tomu, že řidič nemířil k žádné události nahlášené zdravotnickým operačním střediskem, porušil vnitřní předpisy ZZS HMP, která po došetření všech okolností vyvodí patřičné pracovně-právní důsledky," sdělila ČTK Poštová.

Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla podle policejního mluvčího negativní, u chodkyně tuto skutečnost určí pitva. Případní svědci nehody se mají ozvat na tísňovou telefonní linku 158.

Témata:  dopravní nehody Praha nehody autobusů

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy